Rólunk
2017. szeptember 09. írta: Pulom188

Rólunk

Célunk:
A CigiSzünet célja, hogy egy békés fórumot hozzon létre dohányzók és nem dohányzók között. Egy fórumot, ahol egymást nézőpontját figyelembevéve és tiszteletben tartva beszélgethetünk a dohányzásról.

 

Küldetésünk:
Vannak íratlan szabályok, melyek arra hívatottak, hogy tompítsák a dohányzásból fakadó konfliktusokat a dohányzók és nem dohányzok között. Ezeket a „dohányzás illemszabályai” néven gyűjtöttük össze. Hiszünk abban, hogy ezeknek a szabályoknak a népszerűsítésével mérsékelni lehet ezeket a nézeteltéréseket.

Fontosnak tartjuk azok egészségének megőrzését és javítását, akik jelenleg nem akarják letenni a cigit. Összegyűjtöttünk kifejezetten rájuk vonatkozó életmód tanácsokat „dohányosok egészsége” elnevezéssel. Hiszünk abban, hogy ezekkel a praktikus tanácsokkal javítható a dohányzók egészségi állapota.

Azoknak, akik le szeretnék tenni a cigit, igyekszünk útmutatást adni arról, hogy hova fordulhatnak segítségért, illetve hogyan vehetik kezükbe az iránytást a dohányzással kapcsolatban. Terveink között szerepel a jövőben leszokást segítő program (Facebook csoport, posztok és chat) indítása. Hiszünk abban, hogy a leszokás támogatásával javítható a leszokási kísérletek sikere.

Az a tapasztalatunk, hogy sok nem dohányzó ugyan segítő szándékkal fordul a dohányzókhoz, de a segítség módja nem megfelelő, ezért az konfliktusokhoz és vitákhoz vezet. Jövőbeli célunk egy program indítása a leszokást támogatásáról (Facebook csoport és posztok). Hiszünk abban, hogy a leszokás támogatás módszereinek fejlesztésével a sikeres leszokások száma emelkedhet.

 

Rólunk:
A CigiSzünet szerkesztését a Szegedi Tudományegyetem hallgatói végzik egy egyetemi kurzus keretei között. Ebben a tanévben a Facebook oldalt egy Youtube csatornával szeretnénk kiegészíteni.

 

17202828_1841588326095511_4826435871437108675_n_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://acigiszunet.blog.hu/api/trackback/id/tr7512817902
süti beállítások módosítása